Wikipedia

Søgeresultater

tirsdag den 18. marts 2014

Fra jord til bord

Friskost 


      University College Syddanmark Aabenraa
         VNT Undervisere: Ida Guldager & Mette Solkær
         Carsten Rasch /pn12107


Fladbrød













Opskrifter fra Vikingetiden:  

Opskrift på brød/beskøjter og friskost, som vikingerne tilberedte det over åben ild. Jeg har bl.a. været på denne hjemme side: http://natmus.dk/historisk-viden/danmark/oldtid-indtil-aar-1050/vikingetiden-800-1050/mad/  Hos en af mine tidl. bekendte Inge - Mette Petersen fra Frilandsmuseet, for at give mig yderligere inspiration til vikingemad, og se hvordan man lavede maden i vikingetiden.
Beskøjter
Jeg skal bruge 
*  650 gram go’ rugmel
*  350 gram go’ hvedemel
*   50 gram gær
*   15 gram sydesalt
*    1 liter vand
* Skål
* Bål eller ovn
* En jernplade /bradepande