Wikipedia

Søgeresultater

søndag den 22. december 2013

Færdig opgave i dyrehold (Grammostola Rosea)

Nyt og frisk foder til mit dyr.
 
Jeg har været i Kollund og hente græshopper
 
 
Avifauna i Kollund
 

 
 
 
En græshoppe på lavastenen i Terraiet  

 

 

 
 
 
En fugleedderkop er et dyrehold der er muligt for alle uanset om man bor på et slot eller et klubværelse. Fugleedderkoppen af en hvis størrelse, kan både drage og fascinere, men også virke modsat (afskrækkende) Som jeg også skriver et andet sted i opgaven, er det ofte et dyr som mit segment bliver draget at. Så klart et plus i det pædagogiske arbejde med anbragte unge 12-19 år.
 
 
- de syndes det er en mærkelig skole, der kræver, at man skal holde
Fugleedderkopper i et glashus!!

 
Vand gel, en vand lavet i nogen gel kugler.


 
Frisk foder
 

Tirsdag d. 21. januar 2014 besøg på UC-Syd
 
 

 
 


 

 

 
 

 
 
 
Fugleedderkopper
 
 
"Man  kan dele fugleedderkopperne op i nogle grupper:
Bundlevende fugleedderkopper: Arter der opholder sig mest oven på jorden. Det er her vi finder nogle af de arter, der er lettest at holde. Det drejer sig ofte om rolige og smukt farvede arter, der derfor er meget populære.
Grammostola rosea, Brachypelma smithi og Lasiodora parahybana er de latinske navne på nogle af de arter, der egner sig for nybegynderen.
Trælevende fugleedderkopper: Arter der opholder sig mest i træerne. Det er adrætte og hurtige arter, der til tider kan være en smule aggressive. Til nybegynderen kan arter som Avicularia avicularia og Psalmopoeus cambridgei anbefales. For de mere øvede er Poecilotheria-arterne især spændende.
Tunnelgravende fugleedderkopper: Arter der tilbringer det meste af deres liv under jorden. Det er lidt besværlige arter, der ikke egner sig for nybegynderen.
Fugleedderkopper lever i naturen ikke som sociale dyr.
Det er vigtigt at holde sine fugleedderkopper enkeltvis, da de ellers vil spise hinanden.

Fodring

I naturen lever fugleedderkopper mest af insekter.
Mange trælevende arter æder mest natsværmere. Bundlevende arter æder mest biller, græshopper og lign. Fugleedderkopper kan af og til æde hvirveldyr (f.eks. frøer eller endda fugleunger). Som foder er insekter bedst egnet, og det er vigtigt at fodre med så mange forskellige typer som muligt, f.eks. vandre-græshopper, fårekyllinger, kæmpemelorme osv. Man kan også bruge små, nyligt aflivede muse-unger, men man risikerer fejlernæring, hvis man bruger dem for meget.
Voksne edderkopper fodres max. én til to gange om ugen. Man kommer ofte ud for at de ikke vil spise i flere uger, ligesom de ikke æder lige før og efter et hamskifte. Små unger bør fodres mindst hveranden dag. Husk at give frisk vand i en lille skål (skiftes dagligt)."

Jeg har fundet rigtig fine og brugbare ting om Fugleedderkopper på:
 
 
 
 
 
Min Grammostola rosea/Tarantel
- er nu ret nem og rolig, jeg fodre med levende fårekyllinger og græshopper som jeg køber hos Agroland i Vamdrup. Hun er i et terraia med kunstlys om dagen og slukket om aften og natten hvor den foderes. Den får frisk vand i en kapsel hver dag. Det stresser den at tage den for meget op på hånden. Nej jeg har ikke interresse i spindler /eddekopper, men har købt den til det her dyrehold, selv om vi har to hunde og en fantastisk smuk Maine Coon hunkat. Ja som pædagogisk dyrehold på et opholdssted, er rotter, skorpioner, slanger og edderkopper er et hit blandt de unge på opholdsstederne. Kan bruges som isbrydder og skabe relation og god kontakt til de unge. Og kan gennem fælles interresse åbne op til andre samtaler. Jeg har faktisk haft vrøvl med fruen og mine to voksne piger, pga.den skide edderkop.
 
 
jeg fodre med levende fårekyllinger og græshopper som jeg køber hos Agroland i Vamdrup/Avifauna i Kollund. Hun er i et terrarier på 35x35x45 cm med kunstlys om dagen, so jeg slukket om aften og natten hvor den foderes. Den får frisk vand i en kapsel hver dag, eller Water-gel. Det stresser den at tage den for meget op på hånden. Nej jeg har ikke interresse i spindler /eddekopper, men har købt den til det her dyrehold, selv om vi har to hunde og en fantastisk smuk Maine Coon hunkat.
 
Fordi mit argument set i et pædagogisk sammenhæng er at det er et spændenden dyr, som let skaber kontakt og via den en relation med de unge/børnene, også rotter, skorpioner, slanger og edderkopper er et hit blandt de unge på opholdsstederne. De kan bruges som isbrydder og skabe relation og god kontakt til de unge. Og kan gennem fælles interresse åbne op til andre dybe og svære samtaler.
 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Underligheder, de der fårekyllinger skifter stadie inden Elvira  når at æde dem!



Ja jeg har skiftet min første kop en Ephebopus murinus som er en ganske aggressiv edderkop og som har brændhår på bagkroppen som er lokaliseret som en lille gylden plet på indersiden af pedipalperne, hårene smides ved at edderkoppen vender front mod forstyrreren og børste dem af med sine forben. Jeg har fået en rar pige kop på ca. 5 år, en Grammostola rosea. Hun elsker levende store fede fårekyllinger, vi kalder hende Elvira. De fleste edderkopper lever alene og er aggressive overfor andre edderkopper og insekter, mange er endda kannibalistiske og går ikke af vejen for at tage en tilfældigt forbipasserende artsfælle som ”dagens ret”.


 
 
 
 
 



 
 
 




 

 
 Der findes faktisk også fugleedderkopper i Danmark!
De er dog langtfra så store og giftige som deres tropiske slægtninge.
 
 


 
 
En Tarantel dræber sit bytte med gift, som så får byttedyret til at gå i opløsning indefra,
hvorefter den suger sit bytte i sig. Det efterlader en tom skal.
 
                                
Her fortæres en Fårekylling.

 
 
 
Her ser I tydeligt hvorfor jeg ikke vil bides af en tarantel.
 

 

 

”På figuren ses øverst voksne (han tv og hun th). Det ser ud som om hannen også har tap, men det er vingespidserne, som er forlængede. Nederst ses nymfer i næstsidste stadie. Her kan man se det 2 mm lange forstadie til æglægningsrøret hos hunnen th. Både hanner og hunner, voksne og nymfer, har desuden de 2 små "strittere" - halenokker - på siderne af bagkropsspidsen”.

Kilde: http://www.godedyreraad.dk/hvirvlloes.pasning.retvinger.faarekyl.html
 

 
Fårekyllinger

 
Skifte fra et stadie til et andet, her har en fårekylling
forladt sin gamle skal.
 
                                                                         
 
 
 
 En helt tom skal

 
 

 

 
Hvis man først får øjnene op for edderkopperne, bliver verden altså meget stører.
Der findes jo edderkopper over alt, der findes mange arter, og de har hver især de mest forskelligartede og overraskende adfærd, både når det gælder angst, seksuel adfærd og yngelpleje. Edderkopper er simpelthen edder-spændende dyr!
 
    

Ja, jeg har købt Elvira hos Ryan som ejer Terraiebutikken og mange af mine oplysninger er selvfølgelig der fra, hvor fanden skulle jeg ellers få dem fra ???
 
 
Føde:
Alle edderkopper er rovdyr, og de dræber deres bytte med gift. Fordøjelsen starter udenfor kroppen, idet edderkoppen sprøjter fordøjelses væske ind i byttet, hvorefter edderkoppen tømmer byttet for halvfordøjet indhold. En kopper spinder byttet ind i en silketråd inden det fortæres, så de kan massere byttet godt igennem uden at noget af indholdet går til spilde

Lavasten i mit terraieum

Ynglebiologi:
En kønsmoden han præsenteres for hunnen som har samme størrelse. Dette gøres under tæt overvågning, da han vil blive ædt hvis hunnen ikke er klar til parring.

Hvis hunnen er klar, vil hannen gribe hunnens giftkroge med forbenene og vende hende om på ryggen. Han overfører sæd fra pedipalperne til hunnens køns åbning.
Pedipalper og epigyner, ofte kan man ved et hurtigt blik se på edderkoppens palper,
der sidder forrest fremme som små ben, om det er en han eller hun.
Hos hannerne er palperne store og ligner gerne et par ekstra forben. Hannerne bruger palperne til at befrugte hunnerne, når hannen møder hunnen, tager han sæd fra sin kønsåbning op i sine palper, som han dernæst indfører i hunnens kønsåbning, epigynet.

Palper og epigyn passer som fod i hose og er specifikke for den enkelte art.
Det er rigtig smart for begge parter, for ellers kunne man godt forestille sig nogle desperate hanner, der sidst på sæsonen så stort på hunnens tilhørsforhold. Sådan noget grise-fy ville være skønne spildte kræfter, og det har man altså undgået på denne smarte måde! Hannen fjernes, straks han slipper hunnen. Hvis parringen er succesfuld, lægger hunnen op til 100 æg, som hun pakker ind i spind og ruller som en lille bold. Æggene kan overlades til hunnen i de 6-8 uger det tager inden kokonen revner og de små edderkopper kommer ud. Ungerne er meget små og vokser langsomt. De anbringes i en lille beholder hver for sig og fodres med foderdyr i passende størrelse.



Lavasten og varmebehandlet skovbund, som vandforstøves efter behov.
Der er beklædt med kork på baggrunden.
Forskellige træstykker købt i en dyrehandel.
Nederst til venstre ses et colaskruelåg med vand.


 Arten  
Arten er ret let at holde og forholdsvis let at formere.
 Jeg anbefales ikke for begyndere at starte med et dyr, der er under 4-5 cm.
Arten er ikke aggressiv og tåler håndtering.
Skulle man blive bidt svarer giftigheden til et bistik, men er betydeligt mere smertefuldt, da dyrene har meget lange giftkroge.
 

 
Vil I vide mere så spørg mig endelig.